Business Internaţional

Europa va fi primul continent care renunţă la maşinile pe combustibili din petrol

Europa va fi primul continent care renunţă la maşinile pe combustibili din petrol

Autor: Traian Terzianm

30.03.2011, 13:17 39

Europa va reduce cu 60% emisiile de dioxid de carbon produse deautovehiculele pe combustibili din petrol până în anul 2050,informează DailyTech. Maşinile electrice, cele hibrid şi celediesel sunt din ce în ce mai populare, războiul împotriva benzineifiind iniţiat de Europa.

În comparaţie cu America, Europa are o tehnologie mult maidezvoltată când vine vorba de de vehicule eco, orientându-se sprevehicule mai mici şi mai puţin poluante. Acest fapt se datorează inspecial preţului ridicat la carburanţi.

Comisia Europeană (CE) a iniţiat un plan care încurajează celemai importante investiţii în infrastructura transporturilor,schimbând mentalitatea şi modalitatea oamenilor de a circula întreoraşe. În plus, această modificare a infrastructurii va crea deasemenea şi foarte multe locuri de muncă.

Acest plan include un transfer al pasagerilor cu până la 50% dintraficul de pe şosea către un transport feroviar sau marin. Deasemenea, se doreşte ca emisiile de carbon din industriaaeronautică să fie reduse cu 40% până în 2050. Astfel, pe parcursulcelor 40 de ani, scopurile CE sunt de a reduce emisiile de gaze cuefect de seră cu 60%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO