Europa va fi primul continent care renunţă la maşinile pe combustibili din petrol

Autor: Traian Terzianm 30.03.2011

Europa va reduce cu 60% emisiile de dioxid de carbon produse de autovehiculele pe combustibili din petrol până în anul 2050, informează DailyTech. Maşinile electrice, cele hibrid şi cele diesel sunt din ce în ce mai populare, războiul împotriva benzinei fiind iniţiat de Europa.

În comparaţie cu America, Europa are o tehnologie mult mai dezvoltată când vine vorba de de vehicule eco, orientându-se spre vehicule mai mici şi mai puţin poluante. Acest fapt se datorează in special preţului ridicat la carburanţi.

Comisia Europeană (CE) a iniţiat un plan care încurajează cele mai importante investiţii în infrastructura transporturilor, schimbând mentalitatea şi modalitatea oamenilor de a circula între oraşe. În plus, această modificare a infrastructurii va crea de asemenea şi foarte multe locuri de muncă.

Acest plan include un transfer al pasagerilor cu până la 50% din traficul de pe şosea către un transport feroviar sau marin. De asemenea, se doreşte ca emisiile de carbon din industria aeronautică să fie reduse cu 40% până în 2050. Astfel, pe parcursul celor 40 de ani, scopurile CE sunt de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 60%.