Business Internaţional

Europa, din nou în criză? S&P retrogradează ratingurile Greciei şi Portugaliei

Autor: Dumitrescu Anca

29.03.2011, 17:45 22

Standard&Poor's a retrogradat, marţi, ratingul Greciei cudouă trepte, din cauza îngrijorării că ţara ar putea fi nevoită săîşi restructureze datoriile, în timp ce calificativul Portugaliei afost coborât cu o treaptă, la ultimul nivel recomandat pentruinvestiţii.

Ratingul Greciei, aflat deja la nivelul "junk" (nerecomandatpentru investiţii), a fost revizuit de la nivelul "BB+" la "BB-",cu perspectivă negativă, se arată într-un comunicat al agenţiei deevaluare financiară, citat de Bloomberg.

Liderii Uniunii Europene au confirmat, pe 25 martie, o deciziede a relaxa termenii finanţării de 110 miliarde de euro acordatăGreciei anul trecut.

"Declaraţia UE din 25 martie confirmă aşteptările noastre cărestructurarea datoriilor suverane poate fi o precondiţie pentruîmprumuturile de la Mecanismul European de Stabilitate (ESM)",potrivit S&P.

Ratingul Portugaliei a fost retrogradat de la "BBB/A-2" la"BBB-/A-3" şi a fost scos de sub supravegherea cu implicaţiinegative în care a fost plasat la sfârşitul lui noiembrie.Perspectiva calificativului este negativă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO