Business Internaţional

Euro îşi pierde din avânt: Utilizarea monedei pentru plăţile prin sistemul SWIFT a atins minimul ultimelor 3 ani. Vezi cum au evoluat alte valute

Euro îşi pierde din avânt: Utilizarea monedei pentru...

Autor: Valeriu Dănilă

21.05.2023, 19:43 563

Utilizarea monedei euro pentru plăţi internaţionale a coborât în aprilie la cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani, deoarece folosirea dolarului a crescut iar yuanul chinez a atins maximul ultimelor cinci luni, scrie Bloomberg.

Datele publicate de SWIFT, au arătat că proporţia tranzacţiilor internaţionale care implică moneda euro a scăzut la 31,74% din total în aprilie, de la 32,64% în martie. În această perioadă utilizarea dolarului a crescut la 42,71% de la 41,74%.

Ponderea dolarului a continuat să se extindă după prăbuşirea mai multor bănci din SUA şi îngrijorările legate de Credit Suisse. Chiar şi cu cea mai recentă scădere, euro este încă a doua monedă la nivel global pentru plăţile prin SWIFT.

Ponderea yenului în plăţi s-a inversat după o creştere în martie. A fost la 3,51% în aprilie, după 4,78% în martie, se arată în raport.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO