Business Internaţional

"Este un carnagiu. S-a tras cu arme Kalashnikov." Acelaşi ziar a fost distrus cu o bombă în 2011

"Este un carnagiu. S-a tras cu arme Kalashnikov."...

Autor: Roxana Petrescu

07.01.2015, 14:13 941

“Este un carnagiu”, a spus un oficial al Poliţiei Franceze către un post TV, BFMTV, relatează BBC News la scurt timp după ce mai mulţi oameni înarmaţi au atacat biroul din Paris al publicaţiei Charlie Hebdo. Potrivit celor mai recente informaţii, 11 oameni au fost omorâţi iar alţI 11 sunt răniţi.

Ultimul mesaj postat pe Tweeter de către publicaţia franceză a fost o caricatură a conducătorului grupării Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi.

“Doi oameni purtând glugi negre au intrat în clădire cu arme Kalashnikov. Câteva minute mai târziu am auzit focuri de armă”, a declarat un martor de la faţa locului.

Acelaşi ziar a fost ţinta unui atac în noiembrie 2011, când sediul din Paris a fost distrus în urma unui atac cu bombe.

Atacul a venit la o zi după ce publicaţia l-a numit pe Profetul Mahomed în funcţia de redactor şef al ediţiei din ziua următoare.

La acel moment, redactorul şsef al ziarului spunea că Islamul nu poate fi exlcus din libertatea presei. “Dacă putem să glumim despre totul în Franţa, dacă putem să vorbim despre orice în afară de Islam în Franţa sau despre consecinţele islamismului, atunci acest lucru este enervant”, spunea Stephane Charbonnier, redactorul şef al Charlie Hebdo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO