Business Internaţional

Economia SUA a avansat cu 3% în trimestrul al patrulea, cu 0,2 puncte peste estimările iniţiale

Economia SUA a avansat cu 3% în trimestrul al patrulea, cu 0,2 puncte peste estimările iniţiale

Foto: Shutterstock

Autor: Mediafax

29.02.2012, 16:04 165

Economia Statelor Unite a avansat în ultimul trimestru al anului trecut cu 3%, cu 0,2 puncte procentuale peste estimarea iniţială, datorită consumului intern şi a cheltuielilor companiilor uşor mai ridicate, iar informaţia poate reduce temerile privind o încetinire a ritmului în 2012.

Departamentul pentru Comerţ a anunţat că creşterea de 3% din trimestrul al patrulea este cea mai rapidă după cea din trimestrul al doilea al anului 2010, transmite Reuters.

Prima estimare de creştere a PIB, publicată în ianuarie, a fost de 2,8%.

Analiştii anticipau că datele referitoare la avansul PIB nu vor fi revizuite.

În trimestrul al treilea, economia SUA a urcat cu 1,9%.

Datele din ultima perioadă, de la piaţa muncii şi până la industria prelucrătoare, au indicat că economia americană are fundamente solide, ceea ce reduce necesitatea ca Rezerva Federală să lanseze o a treia rundă de achiziţii de obligaţiuni pentru suplimentarea lichidităţilor pe piaţă.

Perspectiva este tutuşi umbrită de creşterea preţului benzinei, cu 12,6%, respectiv 42 de cenţi de la începutul acestui an, la un nivel mediu de 3,78 dolari pe galon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO