Business Internaţional

După o aşteptare de trei decenii indicele japonez Nikkei 225 revine în prim plan: Acesta a atins din nou pragul de 37.000 de puncte. „Este un indice foarte important pentru sentimentul din piaţă”

După o aşteptare de trei decenii indicele japonez...

Autor: Valeriu Dănilă

09.02.2024, 16:37 138

Indicele japonez Nikkei 225 a depăşit 37.000 de puncte pentru prima dată în ultimii 34 de ani, scrie Financial Times.

„Nikkei a avut un avans de peste 1.000 de puncte în ultimele două zile. Este un indice foarte important pentru sentimentul din piaţă, chiar dacă fondurile de investiţii se uită în alte locuri”, a explicat un broker din Tokyo.

Creşterea indicelui flagship din Japonia, tot mai râvnit de investitorii străini în ultimii ani, arată că ţara şi-a revenit, în sfârşit, după criza imobiliară de acum trei decenii.

Ministerul de Finanţe din Japonia arată că investitorii străini au cumpărat acţiuni în valoare de 19 miliarde de dolari de la începutul anului 2024. Intersul investitorilor a crescut semnificativ în ultimele 18 luni pe măsură ce fondurile globale de investiţii au părăsit China.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO