Business Internaţional

După decizia Indiei de a interzice exportul de orez şi haosul din pieţele de cereale, milioane de oameni ar putea fi afectaţi de creşterea preţurilor

După decizia Indiei de a interzice exportul de orez şi...

Autor: Valeriu Dănilă

02.08.2023, 13:28 6878

Interzicerea exportului de orez decis de India cauzaează tulburări în pieţele internaţionale, milioane de oameni putând fi afectaţi, în special cei din Asia şi Africa, scrie CNBC.

India, cel mai mare exportator de orez din lume, a interzis exporturile de orez alb pe 20 iulie, guvernul încercând să stăvilească creşterea preţurilor interne la alimente şi să „asigure o disponibilitate internă la preţuri rezonabile”.

Pieţele expuse la decizia guvernului indian sunt concentrate în Africa Subsahariană, în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, conform BMI, o unitate a Fitch Solutions.

Preţurile orezului se situează în prezent la nivelurile maxime ale ultimilor 10 ani, fenomenul meteorologic El Nino punând presiune suplimentară asupra producţiei globale asupra altor mari producători asiatici de orez, cum ar fi Thailanda, Pakistan şi Vietnam.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO