Business Internaţional

După ce a refuzat să participe la embargoul european asupra petrolului rusesc, Ungaria trimite 500 de litri de vin de împărtăşanie în Ucraina

După ce a refuzat să participe la embargoul european...

Autor: Bogdan Cojocaru

02.06.2022, 00:00 59

Secretarul de stat pentru biserici al Ungariei, Miklos Soltesz, a trimis cu fast cel mai recent pachet de ajutor din partea guvernului maghiar pentru Ucraina: 500 de litri de vin pentru împărtăşanie, scrie Hungary Today.

Potrivit telex.hu, vinul este de cea mai bună calitate şi a fost donat de biserica catolică. Transportul va fi asigurat de ministerul de externe.

Ruta către bisericile ucrainene trece prin Polonia. Vorbind la ceremonia de lansare a transportului, Soltesz a explicat că războiul din Ucraina are consecinţe economice severe şi că, pe lângă mâncare, haine şi medicamente, este la fel de important ca bisericile să aibă instrumentele necesare practicării credinţei.

El  a recunoscut că „încă ne certăm cu prietenii polonezi“ deoarece „nu vrem“  să trimitem arme sau soldaţi în Ucraina, dar „suntem gata să cooperăm în orice alt mod pentru a ajuta familiile ucrainene care au fugit din ţara lor şi au venit la noi“ sau pe cei care au rămas în regiunea Transcarpatia sau în interiorul Ucrainei.

De remarcat este că în nicio altă ţară din UE nu se vorbeşte de presiuni pentru trimiterea de soldaţi în Ucraina. Guvernul premierului Orban creează senzaţia că Ungaria şi bunăstarea ungurilor sunt sub asediu, inclusiv din partea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO