Business Internaţional

După ce a ratat preluarea NYSE, Nasdaq OMX pune din nou ochii pe London Stock Exchange

După ce a ratat preluarea NYSE, Nasdaq OMX pune din nou ochii pe London Stock Exchange

Autor: Marius Oncu

01.07.2011, 10:08 170

Operatorul bursier american Nasdaq OMX este interesat de LondonStock Exchange (LSE), grup care controlează piaţa de capitallondoneză, şi ar putea relua eforturi de preluare abandonate în2007, a afirmat o sursă apropiată situaţiei pentru cotidianulamerican Wall Street Journal (WSJ).

Acţiunile LSE au urcat cu circa 6% joi, după ce grupul arenunţat la planuri de fuziune cu operatorul bursier canadian TMXGroup, înaintea unui vot al acţionarilor asupra tranzacţiei.Acţiunile Nasdaq au crescut cu 0,9% joi.

Analiza Nasdaq privind o posibilă propunere pentru LSE se aflăîn stadiu preliminar, a spus sursa. Conducerea Nasdaq a urmărit cuinteres discuţiile TMX-LSE, au afirmat surse.

Nasdaq consideră, încă, atractive afacerile importante ale LSEpe segmentul listărilor, au afirmat surse apropiate companiei.Aceste operaţiuni ale LSE sunt motivul pentru care Nasdaq a lansato ofertă pentru operatorul bursier britanic în 2006.

La momentul respectiv, LSE a refuzat, invocând preţul prea micşi dezinteresul pentru piaţa Americii de Nord.

O sursă apropiată situaţiei a afirmat că LSE nu va căuta otranzacţie cu Nasdaq, dar va analiza o propunere dacă aceasta estefăcută. Până în prezent grupul britanic nu a fost abordat, auafirmat sursele.

Este, încă, neclar dacă Nasdaq va lansa în final o ofertă pentruLSE, având în vedere o încercare eşuată de achiziţie a NYSEEuronext anul acesta.

Din acest motiv, directorul general al Nasdaq, Robert Greifeld,este mai precaut în privinţa unor tranzacţii cu alţi operatoribursieri importanţi, au afirmat surse apropiate situaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO