După ce a ratat preluarea NYSE, Nasdaq OMX pune din nou ochii pe London Stock Exchange

Autor: Marius Oncu 01.07.2011

Operatorul bursier american Nasdaq OMX este interesat de London Stock Exchange (LSE), grup care controlează piaţa de capital londoneză, şi ar putea relua eforturi de preluare abandonate în 2007, a afirmat o sursă apropiată situaţiei pentru cotidianul american Wall Street Journal (WSJ).

Acţiunile LSE au urcat cu circa 6% joi, după ce grupul a renunţat la planuri de fuziune cu operatorul bursier canadian TMX Group, înaintea unui vot al acţionarilor asupra tranzacţiei. Acţiunile Nasdaq au crescut cu 0,9% joi.

Analiza Nasdaq privind o posibilă propunere pentru LSE se află în stadiu preliminar, a spus sursa. Conducerea Nasdaq a urmărit cu interes discuţiile TMX-LSE, au afirmat surse.

Nasdaq consideră, încă, atractive afacerile importante ale LSE pe segmentul listărilor, au afirmat surse apropiate companiei. Aceste operaţiuni ale LSE sunt motivul pentru care Nasdaq a lansat o ofertă pentru operatorul bursier britanic în 2006.

La momentul respectiv, LSE a refuzat, invocând preţul prea mic şi dezinteresul pentru piaţa Americii de Nord.

O sursă apropiată situaţiei a afirmat că LSE nu va căuta o tranzacţie cu Nasdaq, dar va analiza o propunere dacă aceasta este făcută. Până în prezent grupul britanic nu a fost abordat, au afirmat sursele.

Este, încă, neclar dacă Nasdaq va lansa în final o ofertă pentru LSE, având în vedere o încercare eşuată de achiziţie a NYSE Euronext anul acesta.

Din acest motiv, directorul general al Nasdaq, Robert Greifeld, este mai precaut în privinţa unor tranzacţii cu alţi operatori bursieri importanţi, au afirmat surse apropiate situaţiei.