Business Internaţional

Dramaturgul britanic Peter Nichols a decedat la vârsta de 92 de ani

Dramaturgul britanic Peter Nichols a decedat la vârsta...

Autor: Diana Dumitrescu, Mediafax

09.09.2019, 18:29 43

Dramaturgul britanic Peter Nichols, autorul unor piese renumite în lumea teatrului, precum "A Day In The Death Of Joe Egg", "Privates On Parade" şi "The National Health", a decedat la vârsta de 92 de ani, din cauze naturale, sâmbătă, în locuinţa sa din Oxford, potrivit BBC.

Scriitorul născut în Bristol este cunoscut pentru piesele "A Day In The Death Of Joe Egg" (1967) şi "Privates On Parade" (1977).

Agentul lui Nichols, Alan Brodie, a oferit o declaraţie în numele familiei acestuia, care l-a descris drept "un dramaturg primordial al Marii Britanii".

"A Day In The Death Of Joe Egg", care a fost montată pentru prima dată în Glasgow, în 1967, spune povestea unui cuplu britanic ce încearcă să îşi salveze căsnicia, în timp ce se ocupă de creşterea unui copil cu dizabilităţi. O nouă producţie a piesei va fi lansată la Londra săptămâna viitoare şi îi va avea în distribuţie pe actorii Toby Stephens, Patricia Hodge şi Claire Skinner. Peter Nichols a îndrumat şi a fost alături de echipa de producţie până în ultima clipă.

Comedia muzicală "Privates On Parade" a fost inspirată din experienţa proprie a dramaturgului din cadrul Combined Services Entertainment, că companie de divertisment care delecta şi amuza membrii forţelor armate britanice. Piesa a fost adaptată pentru marele ecran în 1982 şi l-a avut în distribuţie pe actorul John Cleese, câştigător a două premii BAFTA.

Printre alte piese de-ale dramaturgului se numără "The National Health", "Forget-Me-Not Lane" şi "The Freeway".

Nichols a primit titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic în 2018, pentru realizările sale din teatru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO