Business Internaţional

Donald Trump vede potenţial în Coreea de Nord: Preşedintele american face din nou apel la denuclearizarea ţării lui Kim Jong-un

Donald Trump vede potenţial în Coreea de Nord:...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

24.09.2019, 17:58 103

Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi despre Coreea de Nord că este o ţară plină de potenţial, însă trebuie să fie denuclearizată, relatează site-ul postului CNN.

"Statele Unite ştiu că, în timp ce oricine poate provoca un război, doar cei mai curajoşi pot alege pacea, iar pentru acelaşi motiv am adoptat o abordare diplomatică în ceea ce priveşte Peninsula Coreea", a declarat Donald Trump.

"I-am transmis lui Kim Jong-un că sunt de părere că, precum Iranul, ţara sa este plină de potenţial neexploatat. Pentru a realiza această presiune, Coreea de Nord trebuie să fie denuclearizată", a mai afirmat acesta.

Coreea de Nord a salutat, vineri, abordarea lui Donald Trump, care a pledat pentru o "nouă metodă" în negocierile cu Phenianul pe tema programului nuclear. "Aş vrea să salut decizia politică înţeleaptă a preşedintelui Donald Trump de a aborda relaţiile SUA-Coreea de Nord într-un mod mai practic, după ce persoana care crea probleme şi privea totul în mod anacronic a dispărut din Administraţia SUA", a declarat diplomatul nord-coreean Kim Myong Gil, referindu-se la John Bolton, fostul consilier prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO