Business Internaţional

Donald Trump va revizui tehnicile de interogare a teroriştilor şi ar putea redeschide închisorile CIA

Donald Trump va revizui tehnicile de interogare a...

Autor: Mihai Draghici

25.01.2017, 18:01 91

De asemenea, ordonanţa prezidenţială va anula angajamentul privind închiderea Penitenciarului militar de la Guantanamo Bay.

Documentul le cere consilierilor prezidenţiali "să analizeze posibilitatea de a recomanda reînceperea programului de interogare a teroriştilor străini importanţi în centre din afara Statelor Unite şi dacă un astfel de program ar trebui să includă centre pentru detenţie administrate de Agenţia Centrală de Informaţii".

În plus, documentul dă asigurări că legislaţia americană trebuie respectată în toate situaţiile, respingând explicit "tortura". Însă analizarea posibilităţii reintroducerii tehnicilor dure de interogare a suspecţilor de terorism, interzise de Administraţia Barack Obama şi de Congres, în mod sigur vor inflama spiritele în Statele Unite şi în străinătate.

Documentul care prevede revizuirea tehnicilor de interogare a fost distribuit în cadrul administraţiei de la Casa Albă şi urmează să fie adoptat după consultări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO