Business Internaţional

Donald Trump l-a demis pe Steve Bannon din funcţia de consilier pentru Politici strategice

Donald Trump l-a demis pe Steve Bannon din funcţia de...

Autor: Mihai Draghici

18.08.2017, 20:20 140

Donald Trump, preşedintele SUA, l-a demis pe Steve Bannon din funcţia de consilier prezidenţial pentru Strategii politice, afirmă surse citate de cotidianul The New York Times.

Potrivit unor funcţionari de la Casa Albă, Donald Trump l-a demis vineri pe Steve Bannon.

Un apropiat al lui Steve Bannon a dezvăluit însă că acesta îşi prezentase demisia pe 7 august, dar aprobarea acesteia a fost amânată din cauza crizei politice generate de violenţele rasiale din statul Virginia.

Steve Bannon, care a avut un rol esenţial în obţinerea victoriei de către Donald Trump în scrutinul prezidenţial, a avut o serie de dispute cu alţi consilieri de la Casa Albă.

Recent, Steve Bannon a acordat un interviu publicaţiei liberale American Prospect în care a criticat poziţiile lui Donald Trump faţă de Coreea de Nord şi în care îi ironiza pe adversarii din cadrul Administraţiei de la Washington.

Casa Albă a confirmat demiterea lui Steve Bannon, mulţumindu-i pentru activitate şi urându-i succes. Potrivit unor apropiaţi, Steve Bannon ar putea reveni la publicaţia de dreapta Breitbart News, pe care a condus-o înainte de a deveni şef al echipei de campanie electorală a lui Donald Trump, în august 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO