Business Internaţional

Dominique Strauss-Kahn, victima unui complot în care este implicat şi Sofitel?

Dominique Strauss-Kahn, victima unui complot în care este implicat şi Sofitel?

Autor: Mediafax

04.07.2011, 09:43 2222

Apropiaţii lui Dominique Strauss-Kahn au revenit duminicăasupra ipotezei complotului, evocând posibile "legături" politiceîn acest caz, chiar un "atentat" împotriva fostului director alFMI, eliberat pe propria răspundere după ce a fost arestat ladomiciliu pentru agresiuni sexuale, relatează AFP.

Deputatul socialist François Loncle a evocat ipoteza"legăturilor" între grupul Accor - proprietarul francez al hotelulSofitel din New York, unde Dominique Strauss-Kahn a fost acuzat căa agresat sexual o cameristă la 14 mai - şi "probabil unele birourifranceze", înainte sau după acest caz.

"Nu este clar totul în comportamentul şefilor de la Sofitel şiai grupului Accor", a declarat el pentru postul de radio FranceInfo. "Cred că este ceva ce s-a întâmplat între Paris şi NewYork".

El a explicat pentru AFP că vrea răspunsuri clare la întrebări."Căror persoane de la Paris le-au telefonat oamenii de la Sofitel?Directorului serviciilor de Informaţii generale (serviciile deinformaţii interne)? La ce oră au telefonat ei în această faimoasănoapte?".

Un alt apropiat al fostului director al FMI, Michele Sabban, avorbit despre "un atentat politic" pentru postul de radio RCJ.

Vorbind despre "o manipulare", ea s-a întrebat despre rolulhotelului Sofitel, evocând şi "comisariatul de poliţie din NewYork, care a fost decorat (...) cu Legiunea de onoare de NicolasSarkozy". Aceasta ar putea fi o aluzie la Ray Kelly, un oficial dincadrul poliţiei newyorkeze, decorat în septembrie 2006 cu cea maiimportantă distincţie franceză de către preşedinte, care înperioada respectivă era ministru de Interne.

"Prefer să vorbesc mai degrabă de un complot", a declarat pentruBFM-TV deputatul Pierre Moscovici. Citiţi mai mult despresuspiciunile privind un complot împotriva fostului şef alFMI pe www. mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO