Business Internaţional

Dobânzile la creditele ipotecare din SUA au ajuns la minimul a peste 50 de ani

Dobânzile la creditele ipotecare din SUA au ajuns la minimul a peste 50 de ani

Autor: Marius Oncu - Mediafax

19.08.2011, 14:47 854

Dobânzile la creditele ipotecare au scăzut în Statele Unite la minimul a peste 50 de ani, locuinţele devenind astfel mai atractive pentru eventuali cumpărători, potrivit unui sondaj realizat de compania americană de stat Freddie Mac, citat de CNN.

Rata medie la împrumuturile pe 30 de ani cu dobândă fixă a coborât la 4,15% în aceată săptămână. Minimul anterior, de 4,17%, a fost înregistrat în noiembrie anul trecut.

Pentru creditele pe 15 ani cu dobândă fixă, media a coborât la 3,36%.

"Anunţul Rezervei Federale de săptămâna trecută privind menţinerea dobânzii minime record, apropiate de zero, şi temerile de pe pieţele financiare privind băncile europene au avut efect şi în această săptămână şi au permis tuturor produselor ipotecare din sondajul nostru să ajungă la minime record", a spus economistul-şef al Freddie Mac, Frank Nothaft.

În pofida condiţiilor favorabile piaţa imobiliară din SUA nu îşi revine, după criza financiară declanşată în 2008.

Vânzările de locuinţe vechi au scăzut în iulie, faţă de iunie, potrivit Asociaţiei Naţionale a Dezvoltatorilor Imobiliari din SUA, chiar dacă faţă de iulie anul trecut au crescut. Totodată, piaţa locuinţelor noi rămâne la circa un sfert faţă de perioada de dinaintea crizei.
Dobânzile la creditele ipotecare sunt puternic influenţate de randamentele titlurilor Trezoreriei SUA, care au coborât la un minim istoric, sub pragul de 2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO