Business Internaţional

Djokovic spune că este "suprarealist" să doboare recordul lui Graf în clasamentul mondial

Djokovic spune că este "suprarealist" să doboare...

Autor: Andreea Tobias

26.02.2023, 21:33 64

Novak Djokovic a declarat că doborârea, luni, a recordului lui Steffi Graf de 377 de săptămâni pe primul loc în clasament este "suprarealist" şi că este mândru că a depăşit-o pe una dintre cele mai mari personalităţi ale sportului din toate timpurile.

Sârbul îşi va petrece cea de-a 378-a săptămână în fruntea tenisului masculin concurând la Dubai, unde va juca primul său turneu de la câştigarea celei de-a 10-a coroane la Australian Open şi a 22-lea titlu de Grand Slam, un record, luna trecută.

"Încă îmi doresc mai multe realizări", a declarat Djokovic reporterilor duminică la Dubai, potrivit AFP.

"Sunt condus de obiective. Sunt la fel de dedicat sportului ca oricine altcineva. Bineînţeles, este suprarealist într-un fel să fii de atâtea săptămâni numărul mondial, să o egalezi pe Steffi Graf, care este una dintre cele mai mari din toate timpurile din sportul nostru, atât la bărbaţi, cât şi la femei. Simplul fapt de a fi printre aceste nume legendare este măgulitor. Sunt foarte mândru de asta".

Neînvins în toate cele 12 meciuri pe care le-a disputat până acum în acest sezon, Djokovic spune că nu a mai avut dureri în ultima săptămână, după ce şi-a revenit după o ruptură musculară la tendonul stâng pe care a suferit-o în Australia.

Djokovic îşi va începe campania de la Dubai împotriva cehului Tomas Machac, venit din calificări, marţi, unde sunt aşteptaţi pe teren şi jucători precum Daniil Medvedev, Felix Auger-Aliassime şi Andy Murray.

Murray, care este cu o săptămână mai mare decât Djokovic şi care a fost rivalul sârbului încă din adolescenţă, vine după o săptămână uimitoare la Doha, unde a luptat în patru meciuri de trei seturi înainte de a pierde în finală în faţa lui Medvedev.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO