Business Internaţional

Dinastia Soros merge mai departe: Geroge Soros, 92 de ani, unul dintre cei mai controversaţi miliardari la nivel mondial, predă imperiul în valoare de 25 de miliarde de dolari fiului său, Alex Soros

Dinastia Soros merge mai departe: Geroge Soros, 92 de...

Autor: Valeriu Dănilă

13.06.2023, 00:01 125

Miliardarul filantrop George Soros a confirmat că îi predă fiului său Alex controlul asupra imperiul financiar în valoare de 25 de miliarde de dolari, scrie CNBC.

Soros, în vârstă de 92 de ani, are o avere netă de 6,7 miliarde de dolari, potrivit Forbes, şi este unul dintre cei mai bogaţi 400 de oameni din lume. În 2017, el a transferat 18 miliarde de dolari în Open Society Foundations, un grup de organizaţii caritabile active în peste 100 de ţări.

Exprimându-şi îngrijorările cu privire la o potenţială revenire a fostului preşedinte al SUA Donald Trump, Alex Soros, în vârstă de 37 de ani, a declarat pentru Wall Street Journal: „Oricât de mult mi-ar plăcea să nu mai investim bani în politică, atât timp cât cealaltă parte o face, vom continua şi noi”.

Bătrânul Soros, adesea vizat de conspiraţiştii americani, a fost unul dintre cei mai mari donatori ai Partidului Democrat din SUA, contribuind cu aproximativ 140 de milioane de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO