Dinastia Soros merge mai departe: Geroge Soros, 92 de ani, unul dintre cei mai controversaţi miliardari la nivel mondial, predă imperiul în valoare de 25 de miliarde de dolari fiului său, Alex Soros

Autor: Valeriu Dănilă 13.06.2023

Miliardarul filantrop George Soros a confirmat că îi predă fiului său Alex controlul asupra imperiul financiar în valoare de 25 de miliarde de dolari, scrie CNBC.

Soros, în vârstă de 92 de ani, are o avere netă de 6,7 miliarde de dolari, potrivit Forbes, şi este unul dintre cei mai bogaţi 400 de oameni din lume. În 2017, el a transferat 18 miliarde de dolari în Open Society Foundations, un grup de organizaţii caritabile active în peste 100 de ţări.

Exprimându-şi îngrijorările cu privire la o potenţială revenire a fostului preşedinte al SUA Donald Trump, Alex Soros, în vârstă de 37 de ani, a declarat pentru Wall Street Journal: „Oricât de mult mi-ar plăcea să nu mai investim bani în politică, atât timp cât cealaltă parte o face, vom continua şi noi”.

Bătrânul Soros, adesea vizat de conspiraţiştii americani, a fost unul dintre cei mai mari donatori ai Partidului Democrat din SUA, contribuind cu aproximativ 140 de milioane de dolari.