Business Internaţional

Din nou emoţii pe burse. Datele privind stagnarea economică readuc pesimismul investitorilor

Din nou emoţii la bursele europene. Datele privind stagnearea economică readuc pesimismul investitorilor

Autor: Adrian Voicu

16.08.2011, 13:07 766

Datele mai degrabă dezamăgitoare privind creşterile şi stagnările economiilor din Europa au trimis bursele europene din nou pe scădere, indicele Stoxx Europe 600 înregistrând la jumătatea zilei un declin de 1,11%.

După apariţia datelor privind creşterea economică de doar 0,2% a economiei germane, indicele bursier DAX 30 a căzut cu aproape trei procente, stabilizându-se la un declin de 2,2%.

Rezultatele dezamăgitoare au avut efecte negative mai ales asupra evoluţiei companiilor auto, acţiunile BMW căzând cu 4,82% la Frankfurt. Şi producătorii auto francezi au fost afectaţi, Renault coborând cu 4,22%, Citroen cu 4,05%. Indicele bursei franceze CAC 40 a coborât cu 1,36%.

Nici băncile nu au avut o evoluţie de invidiat, BNP Paribas coborând cu 3,52%, în timp ce Dexia a avut un declin de 3,78%.

Evoluţia burselor de astăzi va avea un cuvânt greu de spus în privinţa rezultatelor discuţiei ce va avea loc în acestă seară între preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi cancelarul german Angela Merkel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO