Business Internaţional

Din 100 cele mai influente personalităţi din lume din acest moment, numai 6 au trecut prin România

Din 100 cele mai influente personalităţi din lume din...

Autor: Ştefan Stan

04.05.2014, 16:14 1427

Celebra revistă săptămânală americană Time publică în fiecare an topul 100 a celor mai influente personalităţi ale momentului din politică, cultură showbiz, religie, sau tehnologie. În topul din 2014, editorii revistei au pus-o pe copertă pe celebra cântăreaţă Beyonce. Din cele 100 de personalităţi nominalizate în topul din acest an, numai 6 au trecut prin România. 

1. Abdullah Gul, preşedintele Turciei, a vizitat Bucureştiul în 2008.

2. Barack Obama, care a făcut o escală la Bucureşti în calitate de senator SUA,  înainte de a deveni preşedinte.

3. Xi Jinping, care a vizitat Capitala în 2009, în calitate de vicepreşedinte al Chinei, la invitaţia lui Traian Băsescu. În prezent, Jinping este preşedintele Chinei.

4. Vladimir Putin. Preşedintele rus a vizitat Bucureştiul în 2008, la întâlnirea NATO.

5. Angela Merkel, cancelarul german, a venit în Bucureşti în 2010.

6. Hillary Clinton, care a venit la Bucureşti în 2012 în calitate de Secretar de Stat al SUA. Ea a mai fost în România în calitate de soţie a preşedintelui american Bill Clinton.

Printre cei 100 care au intrat în topul Time sunt Jenet Yellen, noul preşedinte al FED - Banca Centrală Americană, Tony Fadell, un inginer care proiectează case smart, Jeff Bezos de la Amazon, campioana la tenis Serena Williams, Natalie Massenet, cea care a creat celebrul site pentru femei Net-a-Porters, Mary Barra, noul CEO al General Motors, Donna Tartt, unul dintre cei mai cunoscuţi romancieri americani ai momentului, sau Carl Icahn, unul dintre cei mai cunoscuţi "vulturi" de pe Wall Street. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO