Business Internaţional

Dezastru pentru Apple: un gigant chinez îi sugerează ca ar fi bine să-şi mute fabricile din China

Dezastru pentru Apple: un gigant chinez îi sugerează ca...

Autor: Business Magazin

30.06.2019, 20:38 2652

Miliardarul care a fondat cel mai mare furnizor al Apple a solicitat companiei americane să îşi mute unitatea de producţie din China în Taiwan.
„Vorbind din perspectiva Republicii Chineze, voi pleda pentru mutarea Apple în Taiwan”, a spus Terry Ghou, care rămâne cel mai mare acţionar în Hon Hai Precision Industry Co.., unul dintre furnizorii Apple, răspunzând la o întrebare referitoare la mutarea producţiei gigantului american în afara Chinei. „Cred că această mutare este posibilă”, a spus el fără să ofere prea multe detalii, potrivit unui articol publicat de Bloomberg.

Louis Woo, un asistent al lui Gou, a declarat ulterior că executivul şi preşedintele taiwanez speră ca Apple să investească în Taiwan, nu să îşi mute uzinele din China. Administraţia Trump a ameninţat să impună noi taxe asupra bunurilor de miliarde de dolari realizate în China - inclusiv asupra telefoanelor şi laptop-urilor - ceea ce a condus la speculaţia că Apple îşi va muta producţia din China.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO