Business Internaţional

Dezastru la Ericsson: Veniturile au scăzut cu 14% şi compania se îndreaptă spre restructurări masive

Dezastru la Ericsson: Veniturile au scăzut cu 14% şi...

Autor: Ştefan Stan

12.10.2016, 10:03 6582

Ericcson nu a reuşit să îşi atingă ţinta de câştiguri semestrul trecut, în condiţiile unei scăderi a cererii de echipamente de reţea.

Aceasta este cea mai recentă lovitură pe care producătorul suedez o primeşte, în condiţiile în care trece şi printr-o restructurare menită să aducă reduceri de costuri, scrie Bloomberg.

Veniturile Ericsson au scăzut cu 14%, la 51,1 miliarde de coroane (5,8 miliarde de dolari) în trimestrul al treilea, iar profitul brut a scăzut la 28%, faţă de 34%, potrivit unui anunţ al companiei. Analiştii estimaseră vânzări de 54,2 miliarde de coroane şi un profit brut de 33%.

”Rezultatul nostrum este semnificativ mai mic decât era anaticipat, cu un final de semestru extraordinar de slab, care a deviat de la modul în care ne aşteptam să evolueze piaţa”, a spus Jan Frykhammar, CEO al Ericsson. ”Trendul negativ din industrie a accelerat”, a adăugat el.

Amploarea scăderii pune din nou în lumină provocările pe care Ericsson trebuie să le depăşească pentru a ţine pasul cu creşterea alertă a competiţiei şi scăderea cererii din partea operatorilor telecom.

După ce scăderile au început să erodeze profiturile, Ericsson a anunţat săptămâna trecută că plănuieşte să disponibilizeze 3.000 de persoane în Suedia, o cincime din forţa de muncă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO