Business Internaţional

Deutsche Telekom vrea să negocieze dur cu guvernul elen o majorare a participaţiei la OTE

Deutsche Telekom vrea să negocieze dur cu guvernul elen o majorare a participaţiei la OTE

Autor: Marius Oncu - Mediafax

16.05.2011, 09:59 1182

Deutsche Telekom (DT) vrea să-şi majoreze participaţia la grupulOTE, însă nu fără negocieri dure cu guvernul de la Atena, careintenţionează să-şi înjumătăţească deţinerea de 20%, potrivitportalului elen Capital.

DT are un pachet de 30% dinacţiuni şi controlul asupra managementului operatorului telecom.Printre problemele pe care DT vrea să le ridice se numărăreglementarea pieţei şi relaţiile cu angajaţii.

Grupul german a suferit un şocmasiv după recentele evoluţii din Grecia, au afirmat surse pentruCapital.

Nimeni nu vrea să investeascăîntr-un domeniu care nu asigură recuperarea investiţiei, noteazăsursele. DT nu este un fond care să vizeze plasamente pe termenscurt şi are nevoie de un climat stabil pentru a implementa un plande afaceri.

În plus, DT a şters 900 demilioane de euro din valoarea iniţială de 3,8 miliarde de euro ainvestiţiei la OTE, din cauza declinului cotaţieiacţiunilor.

Există sentimentul că poziţiaDeutsche în privinţa OTE ar putea fi asociată celei generale aGermaniei faţă de criza din Grecia, potrivit Capital.

OTE controlează în România 54% dincapitalul Romtelecom, divizia locală de telefonie mobilă Cosmote şireţeaua de magazine Germanos, cu profil IT&C.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO