Deutsche Telekom vrea să negocieze dur cu guvernul elen o majorare a participaţiei la OTE

Autor: Marius Oncu - Mediafax 16.05.2011

Deutsche Telekom (DT) vrea să-şi majoreze participaţia la grupul OTE, însă nu fără negocieri dure cu guvernul de la Atena, care intenţionează să-şi înjumătăţească deţinerea de 20%, potrivit portalului elen Capital.

DT are un pachet de 30% din acţiuni şi controlul asupra managementului operatorului telecom. Printre problemele pe care DT vrea să le ridice se numără reglementarea pieţei şi relaţiile cu angajaţii.

Grupul german a suferit un şoc masiv după recentele evoluţii din Grecia, au afirmat surse pentru Capital.

Nimeni nu vrea să investească într-un domeniu care nu asigură recuperarea investiţiei, notează sursele. DT nu este un fond care să vizeze plasamente pe termen scurt şi are nevoie de un climat stabil pentru a implementa un plan de afaceri.

În plus, DT a şters 900 de milioane de euro din valoarea iniţială de 3,8 miliarde de euro a investiţiei la OTE, din cauza declinului cotaţiei acţiunilor.

Există sentimentul că poziţia Deutsche în privinţa OTE ar putea fi asociată celei generale a Germaniei faţă de criza din Grecia, potrivit Capital.

OTE controlează în România 54% din capitalul Romtelecom, divizia locală de telefonie mobilă Cosmote şi reţeaua de magazine Germanos, cu profil IT&C.