Business Internaţional

Deutsche Bank: Grecia s-ar putea dovedi incapabila sa isi plateasca datoriile in totalitate

14.05.2010, 10:29 16

Josef Ackermann, CEO al Deutsche Bank, a declarat ca Grecia s-arputea dovedi a fi incapabila sa isi plateasca datoriile intotalitate, argumentand ca pentru acest lucru vor fi necesare"eforturi incredibile".

"Ma indoiesc ca Grecia, in timp, va reusi sa aiba potentialeconomic" indeajus de mare incat sa plateasca ceea ce datoreaza. aspus Ackermann intr-un interviu acordat postului de televiziune ZDFsi citat de Bloomberg.

Grecia trebuie sa isi stabilizeze economia, un colaps putandavea efecte de contagiune asupra altor tari, a spus el.

Uniunea Europeana a prezentat la inceputul saptamanii un planfara precedent de sustinere a zonei euro si a monedei europene prinalocarea a 750 miliarde de euro, pentru achizitia de obligatiuniemise de guverne si companii.

Trebuie evitata o restructurare a datoriilor Greciei iarpresiunile ar trebui sa fie tot mai mari pentru ca tara sa tina subcontrol problemele privind bugetul, a completat Ackermann. Dacamasurile luate pentru ajutarea Greciei se vor dovedi insuficiente,atunci "se poate lua in considerare o restructurare a datoriilor",a mai spus seful Deutsche Bank.

Ackermann considera de asemenea ca Spania si Italia sunt "destulde puternice" pentru a reusi sa isi tina sub control datoriilepublice dupa introducerea pachetului de salvare din partea UniuniiEuropene, in timp ce pentru Portugalia o astfel de incercare s-arputea dovedi "putin mai dificila".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO