Business Internaţional

Decizie radicală: Autorităţile din Nepal suspendă permisele de muncă pentru Rusia şi Ucraina după ce mai mulţi nepalezi au murit în război pentru armata rusă

Decizie radicală: Autorităţile din Nepal suspendă...

Autor: Petru Mazilu

05.01.2024, 12:37 81

Autorităţile din Nepal au decis să suspende permisele de muncă pentru Rusia şi Ucraina după ce mai mulţi nepalezi au murit în război, în timp ce luptau pentru armata rusă.

Cel puţin 10 soldaţi nepalezi au fost ucişi în timp ce slujeau în armata rusă. Anterior, autorităţile din Nepal le-au cerut ruşilor să renunţe la recrutări şi să despăgubească familiile victimelor. Vineri, un oficial nepalez a anunţat că ţara a încetat să elibereze permise cetăţenilor săi de a lucra în Rusia şi Ucraina. Decizia este pe termen nelimitat, potrivit Reuters.

„Acest lucru este pentru siguranţa cetăţenilor noştri”, a spus Kabiraj Upreti, director la departamentul de ocupare a forţei de muncă în străinătate.

Guvernul estimează că până la 200 de cetăţeni nepalezi sunt în armata rusă, circa 100 dintre aceştia fiind dispăruţi. Soldaţii nepalezi, numiţi Gurkha, sunt cunoscuţi pentru curaj şi abilităţile lor de luptă şi au servit în armatele britanice şi indiene.

Lucrătorii nepalezi trebuie să primească permise de muncă de la guvern pentru a ocupa locuri de muncă în străinătate. Milioane de cetăţeni nepalezi sunt angajaţi în domenii civile, în principal în industrie şi pe şantierele de construcţii din întreaga Asie.

Peste 800 de nepalezi au primit permise de muncă pentru muncă civilă în Rusia în ultimii doi ani, arată datele oficiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO