Business Internaţional

De ce este Mark Zuckerberg cel mai îndrăgit şef din lume

De ce este Mark Zuckerberg cel mai îndrăgit şef din lume

Autor: Cătălina Butan

07.04.2013, 18:55 2012
 

Mark Zuckerberg, fondatorul celei mai mari reţele de socializare din lume, Facebook nu este admirat doar de cei 17 milioane de utilizatori ai site-lui care îi urmăresc profilul personal, scrie Bloomberg Businessweek.

Cel mai recent top 50 cei mai admiraţi manageri realizat de site-ul de joburi Glassdoor.com, după ce au fost vizaţi în jur de 200.000 de directori îl plasează pe Zuckerberg în fruntea clasamentului, cu un punctaj de 99,3%.

Facebook este de asemenea şi cea mai bună companie pentru un loc de muncă, potrivit Glassdoor.

Zuckerberg a fost urmat în clasament de directorii companiei germane producătoare de software SAP, Bill McDermott şi Jim Hagemann Snabe (98,6%), şeful firmei de consultanţă McKinsey, Dominic Barton (97%) şi CEO-ul Ernst & Young, Jim Turley.

Purtătorul de cuvânt al Glassdor

Topul, publicat la 15 martie, reflectă încrederea angajaţilor în calitatea managementului. Managerii de pe primele poziţii insuflă motivaţie angajaţilor printr-o relaţie deschisă cu aceştia, potrivit purtătorului de cuvânt al Glassdor, Scott Dobroski.

“Mark Zuckerberg este cunoscut pentru faptul că nu are un birou, preferând să stea alături de alţi angajaţi într-un spaţiu deschis şi să foloasească aceleaşi toalete”, spune Dobroski.

Clasamentul se bazează pe răspunsul angajaţilor la întrebarea „Sunteţi de acord cu modul în care managerul vostru conduce compania?” în perioada 25 februarie 2012 şi 24 februarie 2013. Glassdor a verificat autenticitatea răspunsurilor angajaţilor printr-o serie de controale ale adreselor de email.

Doar managerii care au primit cel puţin 100 de recomandări în perioada respectivă şi alte 40 cu 12 luni în urmă au fost luaţi în considerare.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO