Business Internaţional

Danske Bank - Guvernul ungar nu stie nimic despre modul de functionare a pietelor

05.06.2010, 09:59 14

Comentariile facute de noul guvern de dreapta condus de partidulFidesz in ultimele 24 de ore nu sunt doar nelinistitoare ci ne siarata ca guvernul nu are nicio idee despre modul de functionare alpietelor, a anuntat Danske Bank intr-un comunicat citat depublicatia ungara Portfolio.

Comentariile facute de vicepresedintii Fidesz Mihaly Varga siLajos Kosa, ca si de Peter Szijjarto, purtatorul de cuvant alpremierului Viktor Orban, sunt "foarte nelinistitoare pentru ca nudoar ca maresc temerile de pe piete cu privire la o posibilaintrare in default a Ungariei, dar si pentru ca arata cat se poatede clar ca guvernul ungar intelege foarte putin modul defunctionare al pietelor financiare".

"Mai mult, prin criticarea atat de puternica a guvernuluianterior pentru apelul la FMI, ajungem sa ne intrebam daca nu cumvaguvernul ungar planuieste sa renege acordul stand-by facut cu FMIsi UE", se mai arata in comunicat.

In aceasta privinta, Lars Christensen, analist sef in cadrulDanske, a mentionat si ultimele declaratii ale premierului Orbancare spunea ca nu doreste ca UE si FMI sa dicteze politicaeconomica a Ungariei.

"Avand aceste elemente, comentariile lui Szijjarto cu privire laFMI sunt chiar mai nelinistitoare".

Analistul Danske considera ca in lumina comentariilor din ultimavreme, nu este de mirare iesirea de pe pietele locale alichiditatilor. "Daca se dorea asigurarea stabilitatii financiaresi economice nu trebuia sa se faca comparatii cu situatia Greciei,sa se vorbeasca despre default si (indirect) sa se puna sub semnulintrebarii acordul stand-by cu FMI", mai spune Christensen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO