Business Internaţional

Danemarca va relua producţia de muniţie după o pauză de 55 de ani

Danemarca va relua producţia de muniţie după o pauză...

Autor: Petru Mazilu

07.10.2023, 21:40 320

Danemarca va relua producţia de muniţie după o pauză de 55 de ani în singura fabrică de armament din ţară. Aceasta fusese dezafectată şi statul a răscumpărat-o de la ultimul ei proprietar, potrivit Reuters.

Ministerul danez al Apărării intenţionează să repornească producţia de muniţie după o pauză de 55 de ani pentru a-şi asigura aprovizionarea internă, în condiţiile în care războiul din Ucraina provoacă o cerere crescută de echipamente militare în Europa.

Ministerul a anunţat sâmbătă că a încheiat un acord pentru a cumpăra o fabrică de armament dezafectată din nord-vestul ţării. Aceasta a fost folosită ca unic furnizor de muniţie al Danemarcei de la înfiinţarea acesteia în 1676 până în 1968.

Ministerul Apărării a fost de acord să plătească 19,6 milioane de coroane daneze (2,8 milioane de dolari) pentru a răscumpăra fabrica din Elling, în Jutlanda de Nord, pe care a vândut-o pentru 18 milioane de coroane în 2008, a anunţat Ritzau, citându-l pe ministrul Apărării, Troels Lund Poulsen.

„Producţia de muniţie în Europa este supusă unei presiuni severe şi ar trebui să încercăm să găsim soluţii şi în Danemarca pentru a contribui acolo unde putem, pe baza nevoilor daneze. Va dura ceva timp până când vom fi gata cu producţia, dar, prin urmare, este de asemenea bine că acum începem să lucrăm", a declarat Lund Poulsen.

Ministrul danez nu au oferit detalii despre tipul de muniţie pe care intenţionează să-l producă la fabrica de armament.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO