Business Internaţional

Cum s-a schimbat viaţa americanului de 26 de ani care şi-a vândut compania cu 1 miliard de dolari către Yahoo. Galerie foto

Imediat după anunţarea achiziţiei de către Yahoo, Karp a sărbătorit alături de investitorii săi.

Viaţa lui David Karp, la un an de la vânzarea Tumblr

Autor: Luciana Georgescu

10.05.2014, 14:09 2395

După vânzarea platformei de microblogging Tumblr către Yahoo, pentru suma de 1,1 miliarde de dolari, fondatorul David Karp s-a concentrat asupra noului job la Yahoo, a întânirilor de presă, dar şi asupra călătoriilor, scrie Business Insider.

În luna mai a anului trecut, Yahoo a anunţat cumpărarea Tumblr, care la vremea aceea deţinea 109 milioane de bloguri şi peste 300 de milioane de utilizatori, cu scopul de a crea o audienţă combinată de peste un miliard de persoane.

Creşterea numărului de utilizatori Tumblr a fost principala coordonată pe care s-a axat evaluarea site-ului de bloguri la 1,1 miliarde de dolari, conform declaraţiilor lui Ken Goldman, directorul financiar al Yahoo.

La scurt timp după anunţul oficial, unii utilizatori Tumblr şi-au exprimat dezamăgirea faţă de noul posesor al site-ului, Yahoo, şi au început să îşi mute blogurile pe platforme rivale, precum WorldPress.

Bloggerii de la Business Insider au întocmit o listă cu evenimentele care s-au derulat în viaţa antreprenorului de 27 de ani, la un an de la achiziţie, conform postărilor de pe blogul personal de pe Tumblr.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO