Business Internaţional

Cum evoluează cotaţia barilului de petrol luni dimineaţă. Factori care ar putea mişca preţul săptămâna aceasta

Cum evoluează cotaţia barilului de petrol luni dimineaţă.  Factori care ar putea mişca preţul săptămâna aceasta

Autor: Radu Racu

16.05.2011, 10:11 850
Petrolul s-a ieftinit luni dimineaţă pe pieţeleinternaţionale, pe fondul îngrijorărilor legate de restructurareadatoriei de stat a Greciei, şi ca urmare a creşterii indiceluidolarului la un maxim al ultimelor şase săptămâni, scrie Reuters.
Petrolul Brent, de referinţă pe piaţa londoneză, a înregistrato scădere de 58 de cenţi pentru livrările aferente lunii iunie, la113,25 dolari pe baril. Cotaţia petrolului destinat pieţeiamericane a coborât cu 1,24 dolari, la un minim de 98,41 dolari pebaril. Ulterior, cotaţia s-a stabilizat la 99,65dolari/baril.

Factori care ar putea influenţa cotaţia petrolului săptămânaaceasta:

Evoluţia monedei unice europene. Euro ar putea să scadă săptămânaaceasta, trăgând după el şi petrolul, aurul şi argintul, pe fondulscandalului sexual în care este implicat directorul FMI, DominiqueStrauss-Kahn.

Ajutor financiar pentru Portugalia. Miniştrii de finanţe din zonaeuro vor anunţa cel mai probabil luni.

Noi condiţii de austeritate impuse Finlandei şi Greciei.

Revoltele din Libia şi Sirtia, care împiedică preţul petroluluisă alunece şi mai mult, din cauza îngrijorărilor legate defluxurile de aprovizionare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO