Business Internaţional

Cum arată noile vehicule de război ultramoderne ale armatei americane. Humvee-urile sunt istorie. VIDEO

26.08.2015, 12:31 23025
 

Oshkosh a câştigat contractul de 6,75 miliarde de dolari cu armata americană pentru a construi aproape 17.000 de noi vehicule uşoare pentru a înlocui clasicele Humvee, scrie Wall Street Journal.

Compania a fost aleasă să construiască până la 55.000 de vehicule tactice uşoare – JLTV – în următorii 25 de ani, pentru a înlocui în totalitate atât flota de Humvee, cât şi unele camioane militare de dimensiuni mai mari.

 Vehiculele uşoare sunt una dintre priorităţile armatei americane, după o serie de tăieri bugetare care au dus la oprirea de către Pentagon a investiţiei în elicoptere, artilerie şi programe de comunicaţii – după ce au cheltuit deja miliarde de dolari.

Oshkosh are o lungă istorie de producţie a vehiculelor militare şi a oferit un design care s-a ridicat la cerinţele armatei americane pentru un camion care poate căra între doi şi patru soldaţi şi este rezistent la mine şi bombe, dar totşi destul de uşor cât să poată fi aeropurtat.

Noile camioane vor înlocui multe din cele 120.000 de Humvee construite de AM General, care au fost folosite intens în Iraq şi Afghanistan. Vehiculele noi promit o rezistenţă mai bună în faţa minelor, precum şi o greutate mai scăzută.

Programul JLTV pentru vehicule uşoare a fost lansat în 2007 de armata americană şi alocă 250.000 de dolari pentru fiecare camion construit, ceea ce duce programul în prezent la un total de 30 de miliarde de dolari.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO