Business Internaţional

Cum a provocat civilizaţia umană furia naturii? Se anunţă inundaţii, incendii, secetă şi furtuni devastatoare

Cum a provocat civilizaţia umană furia naturii? Se...

Autor: Business Magazin

16.07.2023, 07:31 96

Climatologii vorbesc cu îngrijorare despre cum s-a schimbat vremea în ultimele decenii, în timp ce elementele atmosferice se combină pentru a crea inundaţii mortale în nord-estul SUA şi o căldură record în sud-vestul SUA şi în întreaga lume.

Inundaţii mortale au acaparat părţi din nord-estul ţării, blocând oamenii în casele lor şi ucigând cel puţin o femeie care a fost luată de apele învolburate. Râurile din Vermont au crescut rapid în urma ploilor torenţiale de luni, ajungând la niveluri nemaiîntâlnite de la uraganul Irene din 2011.

Criza climatică pune lucrurile în favoarea unor fenomene meteorologice mai intense, precum ploile abundente şi inundaţiile din nord-est, a declarat Michael E. Mann, climatolog şi profesor emerit la Universitatea din Pennsylvania.

"Vremea este vreme. Se vor întâmpla - precipitaţii, inundaţii se vor întâmpla", a declarat Mann pentru CNN. "Ceea ce schimbările climatice fac este că le supraîncarcă, astfel încât atunci când ai unul dintre aceste sisteme meteorologice care produce cantităţi mari de precipitaţii, vei avea parte de mai multe precipitaţii".

Există un alt mod în care criza climatică ar putea determina aceste precipitaţii extreme, a spus Mann, şi este ceva în prim-planul cercetării climatice: Curentul Jet Stream ar putea fi "blocat" în poziţii care prelungesc aceste tipuri de evenimente extreme.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO