Business Internaţional

Criza energetică care zguduie Europa e mai gravă decât s-a anticipat: Liderii europeni au pus pe masa 280 de miliarde de euro pentru a salva populaţia de efectele sale devastatoare şi tot nu este de ajuns

Criza energetică care zguduie Europa e mai gravă decât...

Autor: Iulian Tenchiu

26.08.2022, 22:21 1487

Politicienii europeni au alocat deja aproximativ 280 de miliarde de euro pentru a combate creşterea galopantă a preţurilor la energie pentru intreprinderi şi consumatori. Cu toate acestea, criza energetică capătă amploare şi mai mare, iar suma ar putea să nu fie de ajuns, scrie Bloomberg.

Pe lângă faptul că Rusia a redus drastic livrările de gaze, europenii se confruntă şi cu întreruperi suferite de marile centrale electrice, fapt care continuă să afecteze aprovizionarea continentului cu energie. Preţurile pentru energie au crescut de 10 ori comparativ cu media ultimilor cinci ani.

Problemele europenilor sunt din ce în ce mai mari pentru că Rusia pregăteşte o închidere pentru mentenaţă a gazoductului Nord Stream. În acest context, temerile privind oprirea totală a livrărilor de gaz rusesc au crescut puternic. Dacă robinetul rusesc se închide, încercarea Europei de a acumula suficient gaz în depozite pentru a trece cu bine peste iarnă ar putea eşua.

Până în prezent, guvernele Europei s-au concentrat pe reducerea facturilor la energie prin reducerea consumului, o abordare care ar putea fi rapid depăşită de creşterea preţurilor şi care ar putea să înrăutăţească problema.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO