Business Internaţional

Coreea de Nord avertizează SUA în legătură cu criticile privind drepturile omului

Coreea de Nord avertizează SUA în legătură cu...

Autor: Andrei Vacaru

21.12.2019, 11:05 84

Autorităţile din Coreea de Nord au avertizat sâmbătă Statele Unite că criticile recente ale Washingtonului privind situaţia drepturilor omului în ţara comunistă nu fac decât să tensioneze şi mai mult relaţiile dintre cele două ţări, a informat agenţia de stat KCNA, citată de Reuters.

Comunicatul prezentat de KCNA, atribuit unui purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Phenian, avertizează că dacă Statele Unite atacă Guvernul nord-coreean făcând referire la situaţia drepturilor omului, atunci Washingtonul „va plăti scump”.

Declaraţiile autorităţilor nord-coreene vin în contextul în care miercuri, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a condamnat încălcările repetate ale drepturilor omului din Coreea de Nord în cadrul rezoluţiei sale anuale, decizie sprijinită ferm de către Statele Unite.

Secretarul american al Apărării, Mark Esper, a declarat vineri că încă speră că Statele Unite vor putea să reia relaţiile diplomatice cu Coreea de Nord şi vor putea continua discuţiile privind denuclearizarea Peninsulei Coreene.

Autorităţile de la Phenian au făcut apel în repetate rânduri la Statele Unite să renunţe la „politicile ostile” înainte de o eventuală continuare a discuţiilor privind denuclearizarea. Tensiunile dintre Washington şi Phenian au crescut în ultimele săptămâni, după o serie de teste balistice ale Coreei de Nord.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO