Business Internaţional

Conversaţiile private ale directorului CIA au fost făcute publice pe WikiLeaks după ce contul i-a fost piratat

Conversaţiile private ale directorului CIA au fost...

Autor: Ioana Bojan

22.10.2015, 07:50 219

Documentele includ un chestionar completat de Brennan atunci când candidatura sa era examinată de administraţia Barack Obama, un memorandum pe tema Iranului adresat lui Obama şi o scrisoare de la un senator, privind folosirea torturii împotriva suspecţilor de terorism.

New York Post a relatat săptămâna aceasta că un hacker adolescent a contactat ziarul şi a afirmat că a accesat contul de e-mail de pe AOL al lui Brennan, precum şi un cont de e-mail al secretarului american pentru Securitate Internă, Jeh Johnson.

Un purtător de cuvânt al CIA a declarat miercuri că familia Brennan este victima unei infracţiuni, precizând că, din câte se pare, nicio informaţie clasificată nu a fost compromisă.

"Accesarea ilegală a contului familiei Brennan este o infracţiune, iar familia Brennan este victima", a subliniat purtătorul de cuvânt. "Documentele electronice ale familiei Brennan au fost piratate cu intenţii maliţioase şi acum sunt distribuite pe Internet. Acest atac este ceva ce s-ar putea întâmpla oricui şi ar trebui condamnat, nu promovat", a adăugat acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO