Business Internaţional

Continuă ancheta în scandalul ascultării telefoanelor. Director editorial al News of the World, arestat

Continuă ancheta în scandalul ascultării telefoanelor. Director editorial al News of the World, arestat

Autor: Adrian Voicu

02.08.2011, 18:01 64

Un bărbat în vârstă de 71 de ani, considerat a fi StuartKuttner, fost director în cadrul publicaţiei News of the World, afost arestat marţi, la Londra, în ancheta privind interceptăriletelefonice, informează The Telegraph.

Conform publicaţiei, Kuttner a fost arestat fiind suspectat că aconspirat la interceptarea convorbirilor şi a participat lacoruperea mai multor poliţişti.

Acuzaţiile sunt aceleaşi cu cele făcut împotriva lui RebekahBrooks, fost editor în cadrul News of the World şi actualul CEO alNews International.

Numărul arestărilor în acest caz se ridică astfel la 11.

Scandalul interceptărilor telefonice, care afectează imperiulmedia al lui Rupert Murdoch, a provocat închiderea, în iulie, atabloidului News of the World, demisia mai multor apropiaţi aimagnatului american, dar şi a mai multor oficiali din poliţiabritanică şi a unui colaborator al premierului David Cameron.

Interceptările, practicate mai ales de detectivi privaţi, auvizat până la 4.000 de persoane, între care politicieni, membri aifamiliei regale şi alte celebrităţi, dar şi victime ale atentatelorde la 7 iulie 2005, de la Londra, şi o elevă, în vârstă de 13 ani,Milly Dowler, asasinată în 2002.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO