Business Internaţional

Compania germana ThyssenKrupp isi mareste castigurile la otel

13.08.2004, 00:00 49



Thyssenkrupp AG, cel mai mare producator de otel din Germania, a crescut estimarile cu privire la profitul brut pe acest an pana in septembrie, din cauza castigurilor ridicate inregistrate la productia de otel sI de piese auto. Actiunile companiei au crescut cu 6.6%.



Compania se asteapta ca profitul brut pe intregul an sa ajunga la 1.5 miliarde euro (1.8 mld. de dolari), fata de totalul de 1 mld. euro, afirma Henning Gebhardt, purtatorul de cuvant al companiei.



Producatorii otel din Europa, precum ThyssenKrupp sI Arcelor SA - cea mai mare companie producatoare de otel a lumii, au realizat cea mai mare parte din cantitatea de metal de pe piata si au crescut preturile de trei ori anul acesta, pe fondul ameliorarii economiei mondiale.



Vanzarile ThyssenKrupp au crescut cu 21%, ajungand la 10,7 mld. euro, astfel incat noile comenzi au castigat 18%, echivalentul a 10,6 mld. euro. Compania planuieste inca o crestere a vanzarilor de pana la 38 mld. euro in 2004, fata de 36,1 mld. de euro anul trecut.



La productia de otel profitul brut s-a dublat, ajungand la 280 mil. euro. Vanzarile au crescut de la 3 mld. euro la 3,8 mld. euro. Profitul diviziei de piese auto a crescut cu 53%.



Pana in octombrie, ThyssenKrupp planuieste o alta marire de preturi, ajungand la 50 de euro pe tona.



ThyssenKrupp a accelerat vanzarea activelor dupa ce Standard & Poor's a micsorat rata datoriei companiei in doi pasi, catre o treapta mai ridicata a productiei sI a riscului, ajungand la BB plus, pe fondul temerii cu privire la costurile pensiilor de la inceputul lui 2003.



Producatorii de otel din cele 25 de tari membre ale Uniunii Europene au marit productia cu 4,3% in ultimele 6 luni pana in iunie, in comparatie cu 12% in Asia, cea mai prolifica regiune producatoare de otel, informeaza Institutul International al Fierului si Otelului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO