Business Internaţional

Chiriile din Manhattan au sărit cu 10% dar apartamentele se dau mai repede ca niciodată

Chiriile din Manhattan a sărit cu 10% dar apartamentele se dau mai repede ca niciodată

Autor: Radu Racu

12.01.2012, 18:25 931

Chiriile din Manhattan au crescut cu 9,5% în ultimele trei luni ale anului trecut, după ce proprietarii au împins preţurile în sus datorita cererii ridicate, într-o perioadă care este caracterizată de obicei de ieftiniri pe acest segment, scrie Bloomberg.


Chiria medie pentru apartamentele din Manhattan a urcat la 3.121 de dolari pe lună în trimestrul al patrulea, de la 2.849 de dolari în perioada similară din 2010, conform datelor centralizate de la agenţiile imobiliare locale.

Cu toate acestea, numărul contractelor nou încheiate a crescut cu 10% în acelaşi interval comparativ. Perioada medie în care un apartament stă pe piaţă până la închiriere s-a redus la 37 de zile, al doilea interval în topul celor mai scurte din ultimii 17 ani.


Înăsprirea condiţiilor de acordare a creditelor ipotecare şi slăbirea încrederii populaţiei în economie au erodat puternic vânzările de locuinţe din SUA, inclusiv în Manhattan, unde numărul tranzacţiilor rezidenţiale a scăzut cu 12% în ultimele trei luni ale anului.


Ca şi în Bucureşti, în Manhattan chiriile se ieftinesc spre finalul anului, după ce avansul generat de venirea studenţilor şi a noilor angajări se temperează. O analiză pe ultimii 20 de ani a pieţei de închirieri din New York arată că preţurile au scăzut în medie cu 18% în cel de-al patrulea trimestru al anului, comparativ cu precedentele trei intervale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO