Business Internaţional

China Shipbuilding Corporation, un gigant sprijinit de Beijing ar putea fi interesată de două şantiere navale din Croaţia

China Shipbuilding Corporation, un gigant sprijinit de...

Autor: Catalina Apostoiu

22.04.2019, 00:00 139

Executivii unei companii chinezeşti din sectorul construcţiei de nave vor vizita două şantiere navale din Croaţia către sfârşitul acestei luni sau începutul lunii viitoare pentru a analiza posibilităţi de cooperare, a anunţat premierul croat, Andrej Plenkovic, potrivit Total Croatia News.

Anunţul a venit după ce o delegaţie de înalţi oficiali chinezi, condusă de premierul Li Keqiang, a vizitat Croaţia recent ca parte a summitului dintre 17 ţări central şi est-europene şi China din Dubrovnik. CEO-ul China Shipbuilding Corporation, cel pe care premierul Li l-a contactat în timpul vizitei din Croaţia, va vizita această ţară împreună cu o delegaţie în perioada 25 aprilie - 10 mai, a anunţat Plenkovic.

„Vor vizita şantierele de la Pola şi Rijeka pentru a vedea ce poate fi făcut în legătură cu o posibilă implicare sau cooperare“, a adăugat acesta. Premierul croat a declarat că Croaţia a făcut tot ce a putut pentru a stârni interesul chinezilor. „Am discutat acest subiect în Beijing şi în luna noiembrie a anului trecut şi nu sunt surprins de decizia chinezilor de a vizita Croaţia atât de curând“, a declarat acesta, remarcând că China este cel mai mare cumpărător şi constructor de nave. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO