Business Internaţional

China critică Indonezia pentru redenumirea unei porţiuni din Marea Chinei de Sud

China critică Indonezia pentru redenumirea unei...

Autor: Robert Manea

16.07.2017, 01:42 104

În cadrul unei conferinţe de presă organizată în Jakarta, ministrul adjunct al Suveranităţii Maritime, Arif Havas Oegroseno a prezentat o nouă hartă cu teritoriul redenumit.

"Trebuie să continuăm să actualizăm denumirea mării şi să raportăm Organizaţiei Naţiunilor Unite despre situaţia graniţelor maritime", a declarat Oegroseno. "Acest sistem ar permite comunităţii internaţionale să cunoască teritoriul pe care îl tranzitează", a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Geng Shuang, a declarat că "aşa-numita schimbare a numelui nu are sens şi nu conduce către soluţionarea efortuluiu de standardizare a denumirii teritoriului în cauză".

Marea Chinei de Sud reprezintă o zonă strategică importantă pentru Beijing. Anual, aproximativ 80% din ţiţeiul importat de China din zona Golfului Persic trece prin acest teritoriu. Mai mult, experţii consideră că această regiune este bogată în resurse naturale, precum petrolul şi gazele. Din acest motiv, regimul de la Beijing a încercat să controleze în totalitate acest teritoriu, însă state precum Vietnam, Malaezia, Filipine sau Taiwan au, la rândul lor, pretenţii teritoriale.

În ultimii ani, China a investit masiv în construirea şi militarizarea unor insule artificiale în Marea Chinei de Sud.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO