Business Internaţional

Charles al III-lea este noul rege al Marii Britanii: „În îndeplinirea sarcinii grele care mi-a fost încredinţată şi căreia îi dedic acum ceea ce mi-a mai rămas din viaţă, mă rog la îndrumarea şi ajutorul lui Dumnezeu atotputernic”

Charles al III-lea este noul rege al Marii Britanii:...

Autor: Dorin Oancea

10.09.2022, 12:13 3444

Charles al III-lea a fost proclamat rege în timpul ceremoniei Consiliului de Succesiune, care are loc în prezent la Palatul St. James din Londra.

Proclamarea a fost urmată de exclamaţia "God save the King" din partea publicului.

Lordul Preşedinte Penny Mordaunt a detaliat următorii paşi, care includ ordinul ca proclamarea regelui să fie citită în toată ţara, la Londra, Edinburgh, Cardiff şi Belfast - o întoarcere la o epocă trecută, când vestea unor astfel de evenimente era răspândită în acest mod în toată ţara.

De asemenea, a dat ordin ca salve de tun să fie trase îndată ce va fi citită Proclamaţia Principală, la ora locală 11.00, de la balconul care dă spre Friary Court, la Palatul St. James.

Aceste saluturi vor avea loc în toată ţara, la Castelul Edinburgh, Castelul Cardiff, Castelul Hillsborough, Turnul Londrei şi în Hyde Park.

În declaraţia sa din sala tronului, regele Charles al III-lea i-a adus un omagiu mamei sale, regretata regină: "Domnia ei a fost de neegalat prin durata, devotamentul şi dăruirea sa. Chiar dacă suntem îndureraţi, aducem mulţumiri pentru această viaţă foarte credincioasă".

Noul rege a adăugat: "În îndeplinirea sarcinii grele care mi-a fost încredinţată şi căreia îi dedic acum ceea ce mi-a mai rămas din viaţă, mă rog la îndrumarea şi ajutorul lui Dumnezeu atotputernic."

Monarhul a semnat Proclamaţia, iar martorii, inclusiv fiul său, Prinţul William, şi-au adăugat semnăturile la document.

La o oră de la începerea ceremoniei, proclamaţia a fost citită public din balconul Palatului St. James din Londra.

Detaşamentul St. James's Palace al Gărzii Regelui a fost prezent, alături de membri ai publicului.

Proclamaţia a fost salutată cu salve de tun.

Prima decizie a noului rege al Marii Britanii este de a declara zi liberă legală data la care vor avea loc funerariile Reginei, deşi data exactă urmează să fie confirmată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO