Business Internaţional

Charles al III-lea a fost încoronat rege al Marii Britanii

Charles al III-lea a fost încoronat rege al Marii Britanii

Autor: Mihai Draghici

06.05.2023, 14:04 48

Charles al III-lea a fost încoronat, sâmbătă, rege al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în cadrul ceremoniei desfăşurate în Catedrala anglicană Westminster din Londra, informează BBC News.

După ungerea cu un mir special, Charles a fost îmbrăcat într-o haină aurie (numită Supertunică) şi aşezat pe Scaunul de Încoronare. Este vorba de momentul central al ceremoniei de învestitură, plin de simbolism.

Arhiepiscopul de Canterbury i-a prezentat însemnele puterii, inclusiv Sceptrul Suveranului, iar prinţul William a adus un veşmânt special utilizat pentru încoronare.

După punerea formală a coroanei regale, a urmat Înscăunarea regelui Charles, iar William, prinţ de Wales, succesor la tronul Marii Britanii, i-a promis tatălui său loialitate.

Ulterior, soţia regelui Charles, Camilla, regină consoartă, a fost unsă şi încoronată, printr-o ceremonie mai scurtă.

A urmat ceremonia prin care membri ai familiei regale şi lorzi îl felicită formal pe noul rege.

Ulterior, regele Charles şi soţia sa, Camilla, au primit Sfânta Împărtăşanie, iar Arhiepiscopul de Canterbury a invocat binecuvântarea lui Dumnezeu asupra lor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO