Business Internaţional

CEO-ul JPMorgan Chase, Jamie Dimon crede că rezerva federală a pierdut lupta cu inflaţia: „Am tot respectul pentru Powell, dar adevărul este că am pierdut puţin controlul asupra inflaţiei”

CEO-ul JPMorgan Chase, Jamie Dimon crede că rezerva...

Autor: Valeriu Dănilă

24.02.2023, 15:27 545

CEO-ul JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a declarat joi că limitarea inflaţiei rămâne o muncă încă neterminată pentru Rezerva Federală, remarcând în acelaşi timp că economia SUA continuă să dea semne de rezilienţă.

„Am tot respectul pentru Powell, dar adevărul este că am pierdut puţin controlul asupra inflaţiei”, a spus Dimon într-un interviu cu Jim Cramer de la CNBC.

Comentariile lui Dimon au venit la o zi după ce Fed a publicat minuta întâlnirii din 31 ianuarie-1 februarie, care a arătat că membrii rămân hotărâţi să lupte împotriva inflaţiei persistente.

„Participanţii au remarcat că datele privind inflaţia primite în ultimele trei luni au arătat o reducere binevenită a ritmului lunar al creşterii preţurilor, dar au subliniat că vor fi necesare substanţial mai multe dovezi ale progresului într-o gamă mai largă de preţuri pentru a avea încredere că inflaţia este pe o scădere susţinută. calea”, se arată în document.

Jamie Dimon crede că este „posibil” ca ratele dobânzilor să rămână ridicate în continuare deoarece banca centrală are nevoie de „timp” pentru a ajunge la ţinta de inflaţie de 2%.

Chiar şi aşa, CEO-ul JPMorgan a spus că în prezent economia SUA nu arată semne de recesiune.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO