Business Internaţional

Cel puţin 128 de morţi în urma cutremurului din Nepal

Cel puţin 128 de morţi în urma cutremurului din Nepal

Autor: Cosmin Pirv

04.11.2023, 07:29 17

Cel puţin 128 de persoane au murit şi alte zeci au fost rănite în Nepal în urma cutremurului cu magnitudine 6,4 produs în Nepal, transmite Reuters. 

Cutremurul a avut loc vineri seara şi a avut o magnitudine de 6,4, a declarat Centrul Naţional Seismologic din Nepal.

Oficialii se tem că numărul morţilor ar putea creşte, deoarece nu au reuşit să stabilească contactul în zona colinară din apropierea epicentrului, la aproximativ 500 km vest de capitala Kathmandu.

„Numărul răniţilor ar putea fi de ordinul sutelor, iar numărul deceselor ar putea creşte şi el”, a declarant, pentru Reuters, Harish Chandra Sharma, oficial al districtului Jajarkot.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Kuber Kadayat, a declarat că 92 de persoane au fost ucise în Jajarkot şi 36 în districtul învecinat Rukum West.

Cel puţin 85 de persoane au fost rănite în Rukum West şi 55 în Jajarkot, a declarat un oficial din cadrul biroului primului ministru, în timp ce Sharma a spus că cel puţin 50 de persoane se aflau în spitale numai în Jajarkot.

„Multe case s-au prăbuşit, multe altele au dezvoltat fisuri”, a spus Sharma.

Mii de oameni şi-au petrecut noaptea afară pentru că le-a fost frică să intre în casele afectate.

Echipele de căutare şi salvare trebuie să elibereze drumurile blocate de alunecările de teren, declanşate de cutremur, pentru a ajunge în zonele afectate, a spus un ofiţer de poliţie.

Primul ministru Pushpa Kamal Dahal a zburat în zonă sâmbătă dimineaţa cu o echipă medicală a armatei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO