Business Internaţional

Cel mai bogat om de afaceri din Asia a simtit parfumul afacerilor din Europa

13.01.2005, 00:00 38



Cel mai bogat om de afaceri din Asia, Li Ka-Shing, a lansat o oferta pentru preluarea retelei de parfumerii operate de compania franceza Marionnaud.



Li Ka-Shing, presedintele conglomeratului Hutchison Whampoa, cunoscut in special pentru activitatile din sectorul de telecomunicatii, ar putea plati 21,8 euro pentru o actiune Marionnaud.



Pretul este cu 25% mai ridicat decat valoarea de tranzactionare a titlurilor din sedinta bursiera de luni.



Reprezentantii retelei de magazine nu au comentat informatia, insa purtatorul de cuvant a aratat ca Marcel Frydman, care este si fondatorul firmei, "a cautat intotdeauna un partener industrial si financiar pentru a continua sa dezvolte compania".



La sfarsitul lunii octombrie a anului trecut, familia Frydman detinea 21,35% din actiunile Marionnaud si 35% din drepturile de vot.



Recent, compania a anuntat ca inregistreaza in contabilitatea sa mai multe date eronate, de ordinul milioanelor de euro, amanand totodata de trei ori publicarea rezultatelor sale financiare pentru prima jumatate a anului.



Marionnaud opereaza in Europa peste 1.200 de parfumerii, din care aproape 150 sunt situate in tarile din estul continentului. Compania este prezenta si in Romania prin intermediul firmelor Ina International si Privilege International Cosmetic.



In primele sase luni ale anului trecut, Marionnaud a inregistrat vanzari de 515 milioane de euro, magazinele din Europa Centrala si de Est contribuind cu peste 16 milioane de euro la aceasta suma.



Hutchinson Whampoa distribuie, la randul sau, produse cosmetice in Europa si Asia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO