Business Internaţional

Cel mai bogat japonez donează 120 mil. dolari şi salariul până la pensie pentru victimele cutremurului

Cel mai bogat japonez donează 120 mil. dolari şi salariul până la pensie pentru victimele cutremurului

Autor: Radu Racu

04.04.2011, 18:11 53

Preşedintele grupului nipon Softbank Corp.,Masayoshi Son, considerat cel mai bogat om dinJaponia, a anunţat că va dona 120 de milioane de dolari precum şirestul salariului său până la vârsta de pensionare, pentruvictimele cutremurului şi tsunami-ului care au devastat ţara înprima jumătate a lunii martie, scrie Bloomberg.

Compania pe care o conduce filantropul japonez va dona încă 12milioane de dolari pentru victimele dezastrelor.

Softbank este al treilea mare operator detelecomunicaţii wireless din Japonia.

Son, în vârstă de 53 de ani, a câştigat în anul fiscal încheiatîn martie un salariu de 108 milioane de yeni (1,3 milioane dedolari) şi dividende în valoare de 1,3 miliarde de yeni (15,5milioane de dolari). Participaţia de 21% deţinută de Son laSoftbank este evaluată la peste 740 de miliarde de yeni (8,8miliarde de dolari), potrivit datelor Bloomberg. Ediţia niponă aForbes îl clasifică pe Son ca cel mai bogat om din Japonia.

Un cutremur cu magnitudinea de 9 grde pe scara Richter a devastatJaponia la începutul lunii martie, generând un tsunami care aprovocat pierderi catastrofale, atât umane cât şi materiale.Echipele de intervenţie încă se luptă la aproape de o lună de ladezastru să evite o catastrofă nucleară la centrala de laFukushima.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO