Business Internaţional

Cea mai mare bancă din Statele Unite investigată penal la nivel federal

Cea mai mare bancă din Statele Unite investigată penal...

Autor: Anca Dumitrescu

08.08.2013, 20:12 200

Departamentul de Justiţie a informat banca, în luna mai, în privinţa concluziilor preliminare ale unei anchete referitoare la instrumentele financiare garantate prin credite subprime, care au fost vândute investitorilor în perioada 2005-2007.

JP Morgan a precizat că procuratura din Sacremento, California, desfăşoară investigaţii civile şi penale.

"Ar fi o decizie majoră să pună sub acuzare o bancă de importanţă majoră din SUA, nu pot să anticipez dacă se va întâmpla acest lucru. Deseori pot avea loc investigaţii paralele, civile şi penale, pentru a maximiza presiunea pentru o soluţie civilă", a declarat John Coffe, profesor la Columbia Law School în New York.

Anchetatorii vor să finalizeze investigaţiile din ultimii ani, legate de abuzurile care au provocat prăbuşirea pieţei imobiliare şi au dus la blocarea pieţelor de credit la nivel global, în 2008.

În această săptămână, Comisia pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) a dat în judecată Bank of America, a doua mare instituţie de credit din SUA, sub acuzaţia că a înşelat investitorii într-o tranzacţie de 850 milioane de dolari cu valori mobiliare constituite din credite ipotecare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO